Προϊόντα Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

Τα προϊόντα Υδραυλικών Εγκαταστάσεων είναι ένας από τους βασικούς τομείς της εμπορικής ενασχόλησης της εταιρίας μας. Δέσμευση μας να σας προσφέρουμε προϊόντα που να πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ποιότητας. Αυτό μας έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με κάποιους από τους μεγαλύτερους εγχώριους και ευρωπαϊκούς οίκους παραγωγής και εμπορίας υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Υδροεμπορική Κρήτης μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών της από το πιο μικρό κτιριακό έργο έως και πολύπλοκες και  εξειδικευμένες εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία) συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές.

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου Ύδρευσης και Θέρμανσης – Εξαρτήματα

uponor προμονωμένοι σωλήνες

Το πολυαιθυλένιο χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών / δικτύων όπως ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού κ.α. Χωρίζεται σε κατηγορίες ανάλογα με την μέθοδο παραγωγής του και τον τύπο εφαρμογής.

Στην εταιρία μας θα βρείτε σωλήνες πολυαιθυλενίου ύδρευσης PE100 – 3ης γενιάς, σωλήνες για εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης δικτυωμένου πολυαιθυλενίου (Pex-B , Pe-RT κ.α.) , σωλήνες με φραγή οξυγόνου, με ενδιάμεσο στρώμα αλουμινίου (Pex-Al) και το εξειδικευμένο σύστημα προμονωμένων σωλήνων του οίκου UPONOR ιδανικό για ξενοδοχειακές εφαρμογές.

Η σύνδεση των σωλήνων γίνεται με διάφορους τύπους εξαρτημάτων όπως μηχανικής σύσφιξης (ορειχάλκινα εξαρτήματα μονοσωληνίου), πρεσσαριστά εξαρτήματα (press fittings), ηλεκτροσύντηξης (electrofusion) κ.α.

Σωλήνες και Εξαρτήματα Πολυπροπυλενίου

Μηχανές Συγκόλλησης

Το σύστημα σωλήνων και εξαρτημάτων αυτογενούς συγκόλλησης πολυπροπυλενίου χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λόγο της ευκολίας και της ταχύτητας εγκατάστασης. Είναι κατάλληλο για δίκτυα κεντρικής θέρμανσης και παροχής ζεστού και κρύου νερού. Χρησιμοποιείται για αντικατάσταση παλαιότερων δικτύων σιδηροσωλήνων ή χαλκοσωλήνων.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως : • Ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης, • Μικρότερο κόστος σε σχέση χαλκοσωλήνες ή σιδηροσωλήνες, • Μεγάλη αντοχή σε διάβρωση, • Μειωμένες τριβές λόγο λείας εσωτερικής επιφάνειας, • Μεγάλη αντοχή σε θερμοκρασία και πιέσεις, • Χρόνος ζωής που φτάνει έως και 50 χρόνια, • Καταλληλότητα για πόσιμο νερό

Σωλήνες και Εξαρτήματα Πίεσης PVC (πισίνας)

σωληνες εξαρτηματα pvc κολλητα πισινας

Τα προϊόντα από PVC (σωλήνες και εξαρτήματα) έχουν μεγάλη σκληρότητα και υψηλές μηχανικές ιδιότητες (αντοχή σε πίεση). Το PVC λόγο του σχετικά χαμηλού κόστους, της χημικής και βιολογικής αντίστασης που παρουσιάζει, έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπου το κόστος ή η ευπάθεια στη διάβρωση περιορίζουν τη χρήση μετάλλων.

Τέτοιες εφαρμογές είναι δίκτυα με χλωριωμένο νερό (πισίνες, μονάδες επεξεργασίας νερού), δίκτυα λυμάτων, εργαστήρια κ.α.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε πλήρη γκάμα σωλήνων PVC σε μεγέθη από Φ20 έως και Φ500 καθώς και ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων.

Σωλήνες και Εξαρτήματα Κτιριακής Αποχέτευσης από PVC και πολυπροπυλένιο

κτιριακή αποχέτευση, πολυπροπυλενιο, pp, pvc, σωληνες εξαρτηματα

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται όλα τα εξαρτήματα και οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων αποχέτευσης μέχρι και την τελική τους σύνδεση στο κεντρικό δίκτυο λυμάτων.

Διαχωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Η μια είναι σωλήνες και εξαρτήματα από σκληρό PVC όπου η σύνδεση γίνεται με ειδική κόλλα πλαστικών και η δεύτερη είναι σωλήνες και εξαρτήματα από πολυπροπυλένιο όπου η  σύνδεση γίνεται με την χρήση ελαστικού δακτυλίου.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε ολοκληρωμένη γκάμα σωλήνων και εξαρτημάτων PVC και πολυπροπυλενίου των εργοστασίων DRIVA PLAST, FASOPLAST και VALSIR.

σωληνες εξαρτηματα αποχετευσης pvc κολλητα

Σωλήνες Πολυστρωματικοί και Εξαρτήματα Μηχανικής Σύσφιξης και Πρεσσαριστά

σωληνας πολυστρωματικος και εξαρτηματα μηχανικης συσφιξης πρεσσαριστα

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες με αλουμίνιο αποτελούνται από τρεις στρώσεις. Μια εσωτερική στρώση από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο, μια ενδιάμεση στρώση αλουμινίου και μια εξωτερική στρώση δικτυωμένου πολυαιθυλενίου. Χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των σωλήνων  δικτυωμένου πολυαιθυλενίου και παρουσιάζουν ιδιαίτερα μειωμένο συντελεστή  θερμικής διαστολής λόγο της στρώσης αλουμινίου.

Σωλήνες χαλκού και εξαρτήματα

Χαλκός. Ένα από τα πιο παραδοσιακά και διαχρονικά υλικά στα δίκτυα σωλήνων. Πληροί όλες τις προδιαγραφές και είναι κατάλληλος για εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης, αερίων, υγρών καυσίμων, κλιματισμού κ.α.

Διατίθεται σε ευθύγραμμες βέργες σε διάφορα πάχη και σε κουλούρες (μαλακός χαλκός) με μόνωση ή χωρίς. Συνδέεται με εξαρτήματα κολλητά, πρεσσαριστά και μηχανικής σύσφιξης.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε σωλήνες χαλκού TALOS της ΧΑΛΚΟΡ και πλήρη γκάμα εξαρτημάτων.

χαλκοσωληνες talos εξαρτηματα κολλητα πρεσσαριστα μηχανικης συσφιξης

Σιδηροσωλήνες και Εξαρτήματα

Η γκάμα των σιδηροσωλήνων περιέχει σωλήνες γαλβανιζέ και μαύρες σε τέσσερις κύριες κατηγορίες. Κατασκευών (χωρίς σπείρωμα), κίτρινη – κόκκινη και πράσινη ετικέτα (με σπείρωμα ή κατόπιν ζήτησης με κορδόνι για ειδικές εφαρμογές).

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε πλήρη γκάμα σιδηροσωλήνων ΙΒΣ καθώς και εξαρτήματα γαλβανιζέ κορδονάτα ATUSA, γαλβανιζέ και μαύρα οξυγόνου καθώς και ειδικά εξαρτήματα αυλακωτά δικτύων πυρόσβεσης.

εξαρτηματα γαλβανιζε κορδονατα

Υδρορροές και Κανάλια Αποστράγγισης

υδρορροή, υδροροή, κανάλι με σχαρα, αποστράγγιση

Τα συστήματα υδρορροών χρησιμοποιούνται για την συλλογή των ομβρίων υδάτων από οροφές και στέγες με σκοπό να οδηγηθούν στο κεντρικό δίκτυο όμβριων. Η γκάμα περιλαμβάνει ανοικτές υδρορές σε διάφορους χρωματισμούς (κεραμυδί, μπέζ, καφέ, λευκό) με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης και στήριξης.

Τα συστήματα αποστράγγισης επίσης χρησιμοποιούνται για την συλλογή υδάτων. Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται κανάλια με σχάρες πλαστικές, μεταλλικές και χυτοσιδηρές σε διάφορα πλάτη και αντοχές σε φορτίο (Α15, Β125, C250, D400), φρεάτια υδροσυλλογής, σωλήνες αποστράγγισης, σχάρες γαλβανιζέ κ.α.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε το κατάλληλο προϊόν μέσα από μια μεγάλη γκάμα σωλήνων και εξαρτημάτων και σχαρών.

Κρουνοί – Βάνες – Βαλβίδες δικτύων

Κρουνος σφαιρικος, βανα ορειχαλκινη, βαλβιδες ελεγχου

Στην εταιρία μας θα βρείτε μια ευρεία γκάμα κρουνών, βανών και ειδικών εξαρτημάτων ελέγχου και προστασίας, κατάλληλα για δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης, άρδευσης και αερίου κτιριακών εφαρμογών.

Επίσης θα βρείτε εξαρτήματα και διατάξεις κατάλληλα για κεντρικά δίκτυα όπως βάνες ελαστικής έμφραξης για δίκτυα νερού και λυμάτων, βαλβίδες ελέγχου όπως μείωσης και διατήρησης πίεσης, αντιπληγματικές βαλβίδες και αντεπιστροφής αντοχής έως και 40 bar. (Δείτε περισσότερα στην σελίδα Προϊόντα Τεχνικών Έργων Υποδομών)

Αντλίες και Πιεστικά Δοχεία

Αντλίες - Πιεστικά Δοχεία, επιφανειας, υποδρύχιες, δοχείο πιεστικού

Η Υδροεμπορική Κρήτης σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και εγχώριους οίκους παραγωγής και εμπορίας αντλιών και πιεστικών δοχείων, διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα για κάθε είδους εφαρμογή. Αντλίες επιφανείας οικιακών και επαγγελματικών εφαρμογών, υποβρύχιες αντλίες νερού, λυμάτων και γεωτρήσεων των μεγαλύτερων εργοστασίων όπως PEDROLLO, DAB, EBARA, FRANKLIN, WILO κ.α.

Μέτρηση και Επεξεργασία Νερού

Μέτρηση - Επεξεργασία Νερού, υδρόμετρο, υδρομετρητης

Η σωστή μέτρηση των χρησιμοποιούμενων υδάτινων πόρων είναι πολύ σημαντική λόγο των συνεχώς μείωσης των διαθέσιμων ποσοτήτων. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για αυτές τις μετρήσεις θα πρέπει να είναι αξιόπιστα και πιστοποιημένα.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε προϊόντα των εταιριών MADDALENA και ALPE Ιταλίας.

Παράλληλα σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς έχουμε την δυνατότητα να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένα συστήματα επεξεργασίας νερού όπως συστήματα αποσκλήρυνσης, αντίστροφης όσμωσης, επεξεργασίας λυμάτων, βιολογικούς καθαρισμούς κ.α.

Προϊόντα Θερμικής Μόνωσης Δικτύων

προϊόντα θερμικης μόνωσης, θερμομόνωση σωληνων

Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση χαρακτηρίζεται γενικά οποιοδήποτε μέτρο που λαμβάνεται για τη μείωση της μεταφοράς θερμότητας (ή θερμικής ενέργειας) μεταξύ αντικειμένων σε θερμική επαφή (αγώγιμη), ή από θερμική ακτινοβολία. Βασικός λόγος που επιβάλλεται η θερμομόνωση είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ειδικά στις μέρες μας που το ενεργειακό κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό (ηλεκτρικού, καυσίμων κ.λ.π.)

Η ελαστομερής θερμομόνωση κλειστών κυψελών από συνθετικό καουτσούκ παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλές τιμές θερμικής αγωγιμότητας ενώ αποτρέπει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων στην μονωμένη επιφάνεια.

Σε συνεργασία με τον οίκο ISOPIPE διαθέτουμε ολοκληρωμένη γκάμα θερμομόνωσης σε όλες τις διαθέσιμες διαστάσεις και πάχη.

Προϊόντα Στήριξης

Προϊόντα στηριξης, Στηριγματα - Ραγες - Ντίζες

Τα προϊόντα στήριξης αποτελούν σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων – δικτύων σωλήνων καθώς συμβάλλουν στην λειτουργικότητα, την σωστή τοποθέτηση και την τελική εμφάνιση.

Στην εταιρία μας διαθέτουμε ολοκληρωμένη γκάμα στηριγμάτων για όλα τα είδη σωλήνων (μεταλλικά στρογγυλά με επένδυση ή χωρίς, τύπου αχλάδι, χαλκού μεταλλικά ή πλαστικά κ.α.), ειδικά τεμάχια όπως ράγες, πρόβολους, ντίζες και συνοδευτικά υλικά όπως παξιμάδια, ροδέλες.

Αναλώσιμα – Βοηθητικά Εγκαταστάσεων

Βοηθητικά - Αναλώσιμα Εγκαταστάσεων, κολλες, κολλησεις, τεφλον νημα

Όταν τα βοηθητικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση ενός έργου ανταποκρίνονται σε υψηλά πρότυπα ποιότητας, επιλέγονται με βάση τις απαιτήσεις και ανάγκες του έργου και χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο.

Τα σύγχρονα βοηθητικά υλικά εξελίσσονται και βελτιώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αστοχιών.

Στην εταιρία μας θα βρείτε πλήρη γκάμα βοηθητικών υλικών εγκαταστάσεων (κόλλες, καθαριστικά, τεφλόν κ.α.) των εταιριών DIMCO, HENKEL κ.α.