Προϊόντα Θέρμανσης και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης

Εγκατάσταση Θέρμανσης είναι το σύνολο των συσκευών και αυτοματισμών, που απαιτούνται για την προσαγωγή θερμικής ενέργειας στους διάφορους χώρους του κτιρίου. Η σωστή εγκατάσταση θέρμανσης χαρακτηρίζεται από : χαμηλό κόστος λειτουργίας, μέγιστη δυνατή απόδοση και μέγιστη διάρκεια ζωής.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης μελετούμε τις ανάγκες σας και μέσα από μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, σας προτείνουμε το ιδανικό σύστημα που θα αναταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και θα λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό κόστος λειτουργίας είτε πρόκειται για οικιακή θέρμανση είτε για επαγγελματική (καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α.)

Σύστημα Ενδοδαπέδιας UPONOR

Ενδοδαπέδια εγκατάσταση για θέρμανση ή ψύξη / δροσισμό. Τα ενσωματωμένα στο δάπεδο συστήματα (σωλήνες) διανέμουν ομοιόμορφα την θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί στο κύκλωμα, εξασφαλίζοντας ένα άνετο θερμοκρασιακά, κλίμα ανά πάσα στιγμή. Η ενδοδαπέδια εγκατάσταση έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως :

  • Ενεργειακά αποδοτική λύση με χαμηλό κόστος λειτουργίας έως και 30%, αφού σε αντίθεση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις με panel η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου
  • Ευχάριστη και ομοιόμορφη  εκπεμπόμενη θερμότητα ή δροσισμός χωρίς την δημιουργία σκόνης
  • Μπορεί να συνδυαστεί βέλτιστα με αντλία θερμότητας και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Δίνει αρχιτεκτονική ελευθερία λόγο της απουσίας των θερμαντικών σωμάτων.
ενδοδαπεδια uponor

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε τα συστήματα ενδοδαπέδιων εφαρμογών (και όχι μόνο) του πρωτοπόρου οίκου στον τομέα αυτό, UPONOR. Με την εγγύηση της υψηλής ποιότητας των υλικών και την δέσμευση μας για ένα άψογο αποτέλεσμα θα δημιουργήσουμε για όλους στο σπίτι, το ιδανικό κλίμα.

Αντλίες Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης (*), οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. ( * υπό προϋποθέσεις)

Η Υδροεμπορική Κρήτης έχει εισάγει στην γκάμα των προϊόντων θέρμανσης και κλιματισμού τις αντλίες θερμότητας, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τους διεθνείς κανονισμούς σχετικά με την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε οικιακές ή επαγγελματικές εφαρμογές.

Τι είναι η αντλία θερμότητας ?

Αντλία θερμότητας ονομάζουμε τη μηχανολογική διάταξη που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.  Ουσιαστικά λοιπόν η αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί το περιβάλλον για να θερμάνει ή να ψύξει έναν χώρο.

Γιατί να επιλέξετε αντλία θερμότητας ?

  •  Μπορείτε να έχετε θέρμανση και ψύξη με την ίδια συσκευή.
  • Χαμηλό κόστος λειτουργίας με την χρήση της τεχνολογίας inverter.
  • Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση , χαμηλό κόστος συντήρησης.
  • Δεν χρειάζεται να προκαταβάλλεται χρήματα επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό (επειδή λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια).
  • Εξοικονομείται χώρο καθώς δεν απαιτείτε επιπλέον χώρος για δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχο και διατάξεις ασφαλείας.

Λέβητες Πετρελαίου και Αερίου

Στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, λέβητας ονομάζεται κάθε κλειστή μεταλλική συσκευή (δοχείο) εντός του οποίου θερμαίνεται το νερό. Η θερμότητα παράγεται από την καύση του καυσίμου (συνήθως πετρέλαιο), με το οποίο τροφοδοτείται ο καυστήρας του λέβητα. Ο συνδυασμός και η  σωστή επιλογή λέβητα – καυστήρα γίνεται με βάση τις εκάστοτε ανάγκες για θέρμανση και πρέπει να έχει σαν στόχο την σωστή απόδοση, τον μέγιστο χρόνο ζωής και το μικρότερο δυνατό κόστος λειτουργίας. Οι βασικές κατηγορίες λεβητών είναι : μαντεμένιοι ή χαλύβδινοι βάση του υλικού κατασκευής και συμβατικοί ή  συμπυκνωμάτων βάση του τρόπου λειτουργίας.

Οι λέβητες συμπυκνωμάτων δημιουργήθηκαν ούτως ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν την υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων, μετατρέποντας την μέσω ενός εναλλάκτη σε ενέργεια που θερμαίνει το νερό του δικτύου θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν μεγαλύτερους βαθμούς απόδοσης του συστήματος θέρμανσης , με αποτέλεσμα την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα μελετήσουμε τις ανάγκες σας και θα σας προτείνουμε το κατάλληλο προϊόν μέσα από μια μεγάλη γκάμα που μας προσφέρουν οι εταιρίες RIELLO, SIME, THERMOSTAHL είτε η επιλογή σας είναι λέβητας πετρελαίου είτε αερίου.

Λέβητες επίτοιχοι συμπύκνωσης riello

Καυστήρες RIELLO

Το Group Riello ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές (αν όχι ο μεγαλύτερος) καυστήρων στον κόσμο με λύσεις στα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης, με ισχύ από 10 Kw μέχρι 32 Mw. Σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει καυστήρες για κάθε οικιακή , επαγγελματική ή βιομηχανική εφαρμογή.

riello επίτοιχοι λέβητες

Το μέλλον των προϊόντων που σχετίζονται με την καύση συνδέεται με όλες τις οδηγίες, τεχνολογίες και πρωτοβουλίες που προσανατολίζονται στην μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ιδιαίτερα ευαίσθητη και προσεκτική σε αυτά τα προβλήματα, η RIELLO έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό από το 1992, έτος εισαγωγής του πρώτου καυστήρα με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Από αυτό το σημαντικό βήμα η εταιρεία συνεχώς πιστεύει και επενδύει στην αναζήτηση νέων υλικών και στην ανάπτυξη όλο και πιο εξελιγμένων κεφαλών καύσης και σήμερα είναι σε θέση να προσφέρει προϊόντα που σέβονται τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε την πλήρη γκάμα καυστήρων RIELLO.

Θερμαντικά Σώματα

Τα χαλύβδινα θερμαντικά σώματα τύπου panel είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης έως και σήμερα. Συνήθως έχουν χρώμα άσπρο και χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες. Τα λεγόμενα εξωτερικού βρόγχου και τα ενσωματωμένου βρόγχου. Η εμφάνισή τους μπορεί να είναι η γνωστή σε όλους μας «κυματοειδής» ή και με επίπεδη επιφάνεια για αισθητικούς λόγους. Οι διαστάσεις τους ποικίλουν σε ύψος από 30 έως και 90 εκατοστά και μήκος από 30 έως και 200 εκατοστά (2μ).

Η γκάμα ολοκληρώνεται με τα θερμαντικά σώματα μπάνιου γνωστά και ως πετσετοκρεμάστρες σε συνήθης χρωματισμούς λευκά και χρωμέ, σε ευθείες και καμπυλωτές γραμμές. Διατίθενται σε μεγέθη ύψους από 80 έως και 180 εκατοστά (1,8μ) και πλάτους από 30 έως και 60 εκατοστά.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε ολοκληρωμένη γκάμα θερμαντικών σωμάτων panel και μπάνιου, από τα οποία θα επιλέξουμε αυτά με τις κατάλληλες αποδόσεις για την πλήρη κάλυψη των θερμικών αναγκών του χώρου σας και τις ιδανικές διαστάσεις  για ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ηλιακοί και Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι αυτονόητη η χρήση συστημάτων που το “καύσιμο” τους είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας όπως ο ήλιος. Στην Υδροεμπορική Κρήτης στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και βιομηχανία, γι’ αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ολοκληρωμένων ηλιακών συστημάτων.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χωρίζονται σε  ανοικτού και κλειστού κυκλώματος όπου ανοικτό κύκλωμα είναι όταν το νερό της κατανάλωσης περνάει μέσα από τους ηλιακούς συλλέκτες, θερμαίνεται και αποθηκεύεται στο δοχείο και κλειστό κύκλωμα όπου το νερό χρήσης είναι αποθηκευμένο στο δοχείο και η μεταφορά θερμικής ενέργειας από τον συλλέκτη προς το δοχείο γίνεται με την βοήθεια του λεγόμενου κλειστού κυκλώματος είτε με φυσική ροή (όταν το δοχείο βρίσκετε πάνω από τους συλλέκτες) είτε με την βοήθεια κυκλοφορητή όταν το δοχείο είναι χαμηλότερα από τους συλλέκτες).

Στην Υδροεμπορική Κρήτης είτε είστε επαγγελματίας (ξενοδοχείο, χώρος εστίασης, βιομηχανία) είτε ιδιώτης, θα μελετήσουμε / σχεδιάσουμε και θα σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα (ηλιακό πεδίο βεβιασμένης κυκλοφορίας, ηλιακό θερμοσίφωνα) που θα σας εξοικονομήσει ενέργεια και κόστος λειτουργίας.

Boiler (δοχεία) Ζεστού Νερού Χρήσης

Τα μπόιλερ λεβητοστασίου είναι θερμομονωμένα δοχεία αποθήκευσης νερού. Χρησιμοποιούνται για την διατήρηση του Ζεστού Νερού Χρήσης σε υψηλές θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας, σε περιπτώσεις όπου απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού (π.χ. ξενοδοχειακές μονάδες) σε συνδυασμό με πολλούς συλλέκτες σε σειρά ηλιακό πεδίο).

Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, με έναν, δύο ή και χωρίς εναλλάκτη, εξυπηρετώντας πλήθος εφαρμογών.

Μικρά τέτοια συστήματα αντικαθιστούν συχνά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες για λόγους τεχνικούς ή αισθητικής.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και βιομηχανία, τα υψηλής ποιότητας και απόδοσης προϊόντα, γι’ αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ολοκληρωμένων ηλιακών συστημάτων.

Κυκλοφορητές

Κυκλοφορητής είναι η αντλία που χρησιμοποιείται σε κεντρικά συστήματα για να μεταφέρει το νερό από την πηγή θέρμανσης ή ψύξης στο υπόλοιπο σύστημα είτε πρόκειται για θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια ή fan coil. Τοποθετούνται σε συστήματα θέρμανσης, ψύξης, ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας και για την ανακυκλοφορία του Ζεστού Νερού Χρήσης.

Ο κυκλοφορητής λοιπόν πρέπει να επιλέγεται με βάση τα σωστά κριτήρια όπως καταλληλότητα για την εκάστοτε εφαρμογή, εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους λειτουργίας και υψηλής ποιότητας κατασκευή.

Στην Υδροεμπορική Κρήτης θα βρείτε κυκλοφορητές μεγάλων Ευρωπαϊκών οίκων, εξειδικευμένων στην παραγωγή αντλιών διακίνησης νερού όπως DAB και WILO.

Αυτοματισμοί και Όργανα Εγκαταστάσεων

Για να ολοκληρωθεί μια λειτουργική εγκατάσταση θέρμανσης / ψύξης απαιτούνται όργανα και διατάξεις, που θα καθιστούν δυνατό τον έλεγχο των συσκευών και των κυκλωμάτων.

Είτε πρόκειται για έναν απλό θερμοστάτη χώρου είτε για ένα κεντρικό πίνακα ελέγχου και διαχείρισης πολλαπλών συστημάτων, στην Υδροεμπορική Κρήτης έχουμε την λύση μέσα από μια μεγάλη γκάμα που προσφέρουν οι οίκοι CHARMEG, IMIT, SIEMENS, CAMPINI, RIELLO, ICMA, COMAP κ.α.