ΝΕΑ – ΆΡΘΡΑ

Πρόγραμμα – Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II

Το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II χρηματοδοτεί παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση υφιστάμενων κατοικιών με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού. Εν συντομία οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος είναι οι παρακάτω :

Αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης με τοποθέτηση προϊόντων που διαθέτουν ενεργειακές πιστοποιήσεις (είτε πρόκειται για λέβητες πετρελαίου, NG – LPG , αντλίες θερμότητας)
Αναβάθμιση συστημάτων για Ζεστά Νερά Χρήσης (ηλιακοί θερμοσίφωνες, αντλίες Combi)
Τοποθέτηση Θερμοπρόσοψης / Θερμομόνωσης στο κτίριο (κέλυφος και […]

Read more...

Ανάκτηση Ενέργειας για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης

Η Υδροεμπορική Κρήτης ανέλαβε την μελέτη εφαρμογής, προμήθεια μηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού και την επίβλεψη της κατασκευής δικτύου για ανάκτηση θερμικής ενέργειας από υφιστάμενο ψύκτη 500Kw, με σκοπό την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε από ξενοδοχείο 5 αστέρων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ανάκτηση θερμικής ενέργειας μεγέθους μέχρι και 150Kw ανάλογα με την συνολική λειτουργία του ψύκτη.

Η μελέτη και επίβλεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ΜΧ ENSYS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Read more...

Σύστημα Εξωτερικής Θερμοπρόσοψης BioPanoply

Τι είναι η Εξωτερική Θερμομόνωση;
Η λογική της εξωτερικής θερμομόνωσης στηρίζεται στη πλήρης κάλυψη ενός κτιρίου με θερμομονωτικό υλικό, αποφεύγοντας οποιοδήποτε κενό θα δημιουργήσουν οι θερμογέφυρες. Με λίγα λόγια το κτίριο επενδύεται ολοκληρωτικά από ειδικά μελετημένα υλικά, που του προσφέρουν εκτός από θερμομόνωση, προστασία διάβρωσης από τις καιρικές συνθήκες και ανακαινισμένη όψη, δηλαδή μια πανοπλία προστασίας!

Η “Υδροεμπορική Κρήτης” σε συνεργασία με την εταιρία Marmodom σας παρουσιάζει το πιστοποιημένο σύστημα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων κατά ETAG 004 (ETICS) για την προστασία […]

Read more...

ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ KESSEL

Οι λιποσυλλέκτες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση λυμάτων κουζίνας και εργαστηρίων προϊόντων εστίασης,  όπως μαγειρικά λίπη και έλαια, από την παρασκευή φαγητού ή το πλύσιμο σκευών, επιφανειών χρήσης κτλ. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων είναι η συσσώρευση των στρωμάτων λίπους μέσα στο σύστημα αποχέτευσης που οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες, όπως :

η αύξηση της εκπομπής οσμών
μειωμένη αποδοτικότητα του συστήματος αποχέτευσης
έμφραξη του σωλήνα
ενδεχόμενες πλημμύρες
πρόσθετες δαπάνες συντήρησης των συστημάτων αποχέτευσης (δίκτυα, αντλίες)

Η χρήση τους είναι υποχρεωτική σε :

Εστιατόρια (μεμονωμένα […]

Read more...

Εγκατάσταση αερόθερμου ενεργειακού τζακιού Nordpeis

Το αερόθερμο ενεργειακό τζάκι του οίκου Nordpeis, μοντέλο Stockholm, εγκαταστάθηκε σε οικία 85 τμ στην περιοχή Μασταμπά Ηρακλείου. Κατασκευάστηκε δίκτυο αεραγωγών με ανοξείδωτη σωλήνα και τοποθετήθηκαν περσίδες παροχής θερμού αέρα στον ενιαίο χώρο. Εν συνεχεία το δίκτυο αεραγωγών καλύφθηκε με πυράντοχη γυψοσανίδα και βάφτηκε.
Nordpeis – Stockholm τεχνικά χαρακτηριστικά :
Ισχύς : 2 – 10 kw
Θερμαινόμενη επιφάνεια : 30 – 120 m2

 

Read more...