ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ KESSEL

KESSEL

Οι λιποσυλλέκτες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση λυμάτων κουζίνας και εργαστηρίων προϊόντων εστίασης,  όπως μαγειρικά λίπη και έλαια, από την παρασκευή φαγητού ή το πλύσιμο σκευών, επιφανειών χρήσης κτλ. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων είναι η συσσώρευση των στρωμάτων λίπους μέσα στο σύστημα αποχέτευσης που οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες, όπως :

 • η αύξηση της εκπομπής οσμών
 • μειωμένη αποδοτικότητα του συστήματος αποχέτευσης
 • έμφραξη του σωλήνα
 • ενδεχόμενες πλημμύρες
 • πρόσθετες δαπάνες συντήρησης των συστημάτων αποχέτευσης (δίκτυα, αντλίες)

Η χρήση τους είναι υποχρεωτική σε :

 • Εστιατόρια (μεμονωμένα ή μέσα σε άλλες εγκαταστάσεις), Ταβέρνες, Πιτσαρίες, Snack Bar, Οινομαγειρεία, Ψητοπωλεία, Fast food, Ζαχαροπλαστεία.
 • Ιχθυοπωλεία, Κρεοπωλεία, Εργαστήρια παρασκευής φαγητού (Catering – Super market), ζύμης, γαλακτοκομικών προϊόντων, συσκευασμένων προϊόντων εστίασης .

Οι επιχειρήσεις του άρθρου 11 (παρασκευής και συσκευασίας) και του άρθρου 14 (μαζικής εστίασης) σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (Υγειονομική Διάταξη 96967/2012) οφείλουν να διαχωρίζουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια προτού εισέλθουν στο δίκτυο αποχέτευσης και να τα συλλέγουν προς αξιοποίηση ή διάθεση. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να εγκαθιστούν και να λειτουργούν κατάλληλους λιποσυλλέκτες ώστε όσα λίπη και έλαια δεν είναι δυνατόν να διαχωριστούν στη πηγή τους να παγιδεύονται σε αυτούς. Επιπρόσθετα, πρέπει να τηρούν αρχείο με τις συμβάσεις τους με τις εγκεκριμένες επιχειρήσεις για την αποκομιδή των λιπών και ελαίων καθώς και τα σχετικά παραστατικά τα οποία θα είναι ευχερώς διαθέσιμα σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.

Φυλλάδιο λιποσυλλεκτών KESSEL

Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα.

Βίντεο 1Βίντεο 2

Περισσότερα...

ΛΕΒΗΤΕΣ TORRENT

TORRENT 2

Οι υπερπιεστικοί χυτοσιδηροί λέβητες TORRENT διατίθενται σε πέντε διαθέσιμα μοντέλα με τέσσερις ειδικούς σχεδιασμούς και με εύρος ισχύος από 25 έως 1.400KW. Κατασκευάζονται στην Ελλάδα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/42/EEC και φέρουν τη σήμανση CE. 

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: 

 • Μοντέρνος σχεδιασμός κατά ΕΝ 303-2
 • Υψηλή απόδοση κατά DIN 1942
 • Κατασκευή υψηλής ποιότητας κατά ΕΝ 303-1 και DIN4702
 • Υψηλή ποιότητα  χύτευσης (χυτοσίδηρος GG20) κατά DIN1691 και ΕΝ 1561
 • Πλήρης εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων και των χαρακτηριστικών των σύγχρονων καυστήρων χαμηλών εκπομπών NOx.
 • Χαμηλές εκπομπές ρύπων

TORRENT SUN

Οι χυτοσίδηροι λέβητες της σειράς TORRENT SUN συνδυάζουν τα οφέλη ενός ισχυρού αλλά και οικονομικού λέβητα. Χάρη στο συμπαγή σχεδιασμό είναι σε θέση να φθάσουν αμέσως υψηλές αποδόσεις και, συνεπώς, να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί σε συνδυασμό με μια πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμων.

TORRENT GALAXY

Οι λέβητες TORRENT GALAXY φτάνουν την υψηλότερη απόδοση σε μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις. Οι θερμικές ιδιότητες, που οφείλονται στο σύγχρονο σχεδιασμό του, είναι εξαιρετικές. Διατηρούν την υψηλή αποδοτικότητα για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά την απενεργοποίηση τους.

TORRENT MATRIX

Η σειρά λεβήτων TORRENT MATRIX παρέχεται στο εύρος ισχύς από 150 έως 337 KW. Οι λέβητες TORRENT MATRIX, με τρεις πλήρεις διαδρομές καυσαερίων είναι η ιδανική επιλογή για εφαρμογές θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών.

.

TORRENT STAR

Ειδικός κυλινδρικός σχεδιασμός που λόγω της γεωμετρίας των στοιχείων επιτυγχάνεται μια ιδανική κατανομή των διαστολικών τάσεων που προκαλούνται από την αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων.

.

TORRENT MEGA STAR

Οι λέβητες της σειράς TORRENT MEGASTAR διατίθενται σε ισχύς από 501 έως 1.400 KW. Διαθέτουν εξαιρετική ομοιομορφία εξαιτίας του ειδικού κυλινδρικού σχεδιασμού.

Περισσότερα...

ΔΟΧΕΙΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ CORDIVARI

CORDIVARI BOILER 2

Τα Boiler CORDIVARI διατίθενται για εγκατάσταση σε εφαρμογές θέρμανσης ή και ζεστού νερού χρήσης. Έχουν κατασκευασθεί σε μια ιδιαίτερα ευρεία γκάμα τύπων και διαστάσεων και η επιλογή τους πραγματοποιείται ανάλογα με τον τύπο του κτιρίου, τις ανάγκες των χρηστών και την ή τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας.

Η ΓΚΑΜΑ των Boiler CORDIVARI περιλαμβάνει τα παρακάτω μοντέλα:

 EXTRA : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης με αποσπώμενους εναλλάκτες

BOLLY, BOLLYTERM HP, BOLLY MURALE : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης με σταθερούς εναλλάκτες

PIASTRATERM : Δοχείο αδρανείας με εναλλάκτη παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

INTERKA : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης διπλών τοιχωμάτων

PUFFER : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης νερού θέρμανσης

PUFFERMAS : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης νερού θέρμανσης με άμεση παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

COMBI : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης νερού θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης.

ECO-COMBI Α : Δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης νερού θέρμανσης με άμεση παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Περισσότερα...