ΎΔΡΕΥΣΗ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

Η κατηγορία των υδραυλικών ειδών αποτελεί ένα από τα βασικά τμήματα της εμπορικής ενασχόλησης της εταιρίας. Η αναζήτηση  για προϊόντα υψηλής ποιότητας που να πληρούν όλες τις απαραίτητες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας , μας έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με κάποιους από τους μεγαλύτερους εγχώριους και ευρωπαϊκούς οίκους σωλήνων και εξαρτημάτων όπως INTERPLAST, PIPE LIFE, BRASS FORM, CIMBERIO, RBM, ATUSA, ISOPIPE, MADDALENA, PEDROLLO, ZILMET κ.α. Παράλληλα, η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών της από το πιο μικρό κτιριακό και απλό έργο έως και μεγάλες  εξειδικευμένες εγκαταστάσεις συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα, προσιτές τιμές και άμεση παράδοση των προϊόντων.

ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟΥΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΧΑΛΚΟΥΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥΣΩΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟΙ (Pex-Al-Pex) ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑΣΙΔΗΡΟΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΑ ΚΟΡΔΟΝΑΤΑ (malleable)ΚΡΟΥΝΟΠΟΙΙΑ , ΒΑΝΟΕΙΔΗ , ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΒΟΛΤΑΣΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΡΟΡΟΩΝΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΗΣ PVC-U

PP-RΗ δομή του υλικού και η λεία υφή της επιφάνειας εξασφαλίζουν χαμηλές απώλειες τριβής πού έχουν ως αποτέλεσμα τη χαμηλή αντίσταση και τη μικρή πτώση της πίεσης στις σωληνώσεις. Επίσης το υλικό που χρησιμοποιείται έχει υψηλή μείωση του δείκτη ήχου και περιορισμό της διάδοσης του, διαμέσου των σωλήνων. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η χρησιμοποίηση μικρότερων διατομών πλαστικών σωλήνων για την ίδια ποσότητα νερού. Παράγονται σε διατομές από 20 mm έως 160 mm σε πράσινο χρώμα, σε ευθεία μήκη των 4 μέτρων.

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλή αντοχή των σωλήνων και των εξαρτημάτων στα υδραυλικά πλήγματα (Πίεση θραύσης πάνω από 130 bar σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
 • Χρόνος ζωής πάνω από 50 χρόνια, σε θερμοκρασίες 20οC μέχρι 90οC και πιέσεις λειτουργίας από 6 έως 25 bar.
 • Εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση. Πολύ καλή συμπεριφορά σε περιοχές όπου το νερό είναι πολύ σκληρό.
 • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμικής απώλειας στα δίκτυα ζεστού νερού.

Σελίδες καταλόγου : ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PP-R

ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ

Η ΧΑΛΚΟΡ επενδύοντας σε έρευνα και τεχνολογία, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που εξοικονομούν ενέργεια και σέβονται το περιβάλλον. Καινοτομεί και αναδεικνύει την πρωτοπορία της στην επεξεργασία μετάλλων δημιουργώντας προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας για κάθε κτιριακή, βιομηχανική και αρχιτεκτονική εφαρμογή. Οι χαλκοσωλήνες TALOS ® και CUSMART ® με την υψηλή ποιότητα παραγωγής τους προσφέρουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής με αντοχή στην πίεση, την θερμοκρασία και την φωτιά προσδίδοντας στην εγκατάσταση πλήρη στεγανότητα, αισθητική και οικονομία χώρου και υγιεινή στο πόσιμο νερό.

Εξαρτήματα χαλκοσωλήνων κολλητά των Ευρωπαϊκών οίκων SUDO & FRABO καθώς και εξαρτήματα ορειχάλκινα κολλητά άμεσα διαθέσιμα σε διαμέτρους από Φ12 έως Φ64 και έως Φ108 κατόπιν παραγγελίας.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ

Σελίδες καταλόγου : ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΧΑΛΚΟΥ

Σωλήνες UNIDELTA για εφαρμογές θέρμανσης ζεστό / κρύο νερό.

UNIDELTA

Ο οίκος Unidelta κατασκευάζει δικτυωμένο πολυαιθυλένιο (PEX) με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες σε υψηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας το ιδανικό για τη διανομή ζεστού και κρύου νερού στα είδη και συστήματα θέρμανσης. Ο σωλήνας Unidelta PEX έχει αναπτυχθεί ειδικά για τις ακόλουθες εφαρμογές όπως : κατανομής ζεστού και κρύου νερού σε εφαρμογές σε είδη υγιεινής, σε συστήματα θέρμανσης χαμηλής θερμοκρασίας, σε συστήματα θέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας (συστήματα καλοριφέρ), σε συστήματα με θερμαντικά πάνελ ψύξης κ.α. Επιπλέον, λόγω των πολυάριθμων εξαιρετικών ιδιοτήτων, ο σωλήνας Unidelta ΡΕΧ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά πεπιεσμένου αέρα, αέρια υγρά, και μία ποικιλία χημικών ουσιών. Unidelta PEX σωλήνα είναι επίσης ιδανικό για τις πράξεις νέα εσωτερική επένδυση, χάρη στην υψηλή αντοχή του στην τριβή.

Σωλήνες HYDROLIFE ® SD για εφαρμογές πόσιμου νερού.

HYDROLIFEΟι σωλήνες HYDROLIFE ® SD παράγονται από πρώτες ύλες πιστοποιημένες από διεθνείς αναγνωρισμένους οργανισμούς ως προς την καταλληλότητά τους για πόσιμο νερό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΝ 12201 και, κάτω από κανονικές συνθήκες λειτουργίας, έχουν διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Διατίθενται σε ρολά, χρώματος μπλε ή μαύρου με μπλε ρίγες (για UV προστασία), σε ειδική προστατευτική συσκευασία και συνδέονται με ορειχάλκινα ή πλαστικά εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης.

Σωλήνες PEXLIFE ® για εφαρμογές θέρμανσης ζεστό / κρύο νερό.

PEXLIFEΟι σωλήνες PEXLIFE ® XPE παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 16892/16893 και EN 15875 και διατίθενται σε ρολά χρώματος μαύρου (για UV προστασία) και επενδυμένοι με μπλε ή κόκκινο σπυράλ προστασίας και συνδέονται με ορειχάλκινα ή πλαστικά εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης. Συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα εξασφαλίζοντας στεγανότητα του δικτύου, αντοχή στην διάβρωση και αποφυγή ηλεκτρόλυσης, υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, μεγάλη διάρκεια ζωής υπό υψηλή πίεση και σε θερμοκρασίες από -20C μέχρι +95C ενώ παράλληλα είναι εύκολη στην τοποθέτηση και οικονομική εγκατάσταση.

Σελίδες καταλόγου : ΣΩΛΗΝΕΣ Pex – ΣΠΥΡΑΛ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

RBM-TITAFIX

Πλήρης γκάμα πολυστρωματικών σωλήνων (αποτελούμενων από δύο στρώματα δικτυωμένου πολυαιθυλενίου με ενδιάμεσο στρώμα αλουμινίου) και εξαρτημάτων του οίκου RBM Ιταλίας. Οι πολυστρωματικοί σωλήνες PEX/AL/PE-RT του οίκου RBM είναι κατασκευασμένοι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία PE-RT (Polyathylene of Raised Temperature resistance) ένα υλικό με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες καθιστώντας τους κατάλληλους για εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης. Διατίθενται σε μεγέθη απο Φ16 έως και Φ40 σε κουλούρες, γυμνοί και με περίβλημα ΡΕ αφρού κλειστής κυψέλης, μόνωση λευκή πάχους 10 mm (πυκνότητα μόνωσης 35-45 kg/m3) κατάλληλες για εγκαταστάσεις ψύξης. Επίσης διατίθενται σε ευθύγραμμα τεμάχια από διαμέτρους Φ16 έως και Φ63.

Σελίδες καταλόγου : ΣΩΛΗΝΑΣ ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟΣ – ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΙΒΣ_ATUSA

Οι χαλυβδοσωλήνες της εταιρίας ΙΒΣ παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ελληνικών και διεθνών σημάτων ποιότητας όπως ΕΛΟΤ, ΕΝ, DIN, ISO, NF, BS. Η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ μπορεί να σας προσφέρει πλήρη γκάμα σιδηροσωλήνων (γαλβανιζέ και μαύρων) σε όλες τις διαθέσιμες διαστάσεις ενώ παράλληλα διατίθεται πλήρη γκάμα βιδωτών χυτοσιδηρών εξαρτημάτων (malleable) και εξαρτημάτων μηχανικής σύσφιξης σιδηροσωλήνων του οίκου ATUSA.

Κατασκευών (χωρίς βιδωτό άκρο) & Κίτρινη ετικέτα : Γενικής χρήσης χωρίς ειδικές προδιαγραφές. Η χρήση τους για δίκτυα ύδρευσης, Φ.Α. , θέρμανσης και πυρόσβεσης δεν καλύπτεται από τις προδιαγραφές του Τ.Ε.Ε. και του Π.Δ. 38/91.

Κόκκινη ετικέτα : Η σειρά αυτή καλύπτει χρήσεις ύδρευσης και γενικές χρήσεις καθώς και όπου δεν επιβάλλεται από την προδιαγραφή μεγαλύτερο πάχος.

Πράσινη ετικέτα : Η σειρά αυτή καλύπτει όλες τις χρήσεις (ύδρευσης, φυσικό αέριο, θέρμανση, πυρόσβεση) για συνδέσεις με σπείρωμα και μούφα ή με συγκόλληση και προδιαγράφεται στο Π.Δ. 38/91 και τις τεχνικές προδιαγραφές του Τ.Ε.Ε..

Σελίδες καταλόγου : ΣΙΔΗΡΟΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

BALL VALVES

Διαθέτοντας τα προϊόντα ορισμένων από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς οίκους παραγωγής σφαιρικών κρουνών, βανών και προϊόντων ασφαλιστικών διατάξεων όπως CIMBERIO, RBM, VALPRESS, KSB, AMRI, IVR, TIEMME κ.α. η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, θέρμανσης και φυσικού αερίου (LPG) με αξιόπιστα και πιστοποιημένα προϊόντα.

 ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ ΕΞΑΡΤ.

Πλήρης γκάμα ορειχάλκινων εξαρτημάτων βόλτας, σέλες υδροληψίας (κλέφτες νερού), εξαρτήματα λαστιχοσωλήνων κ.α. σε διαστάσεις από 1/8 έως και 4 ίντσες.

Σελίδες καταλόγου : ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ – ΦΛΟΤΕΡ – ΣΠΥΡΑΛ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ

Σελίδες καταλόγου : ΚΡΟΥΝΟΠΟΙΪΑ

PVC-UΣυστήματα αποχέτευσης σκληρού PVC-U που χρησιμοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις λυμάτων μέχρι και την σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό υπονόμων. Σωλήνες και κτιριακής αποχέτευσης και εξαε­ρισμού από PVC-U που παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 686/A και ΕΝ 1329 και σύμ­φωνα με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 686/B που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές που υπό­κεινται σε αυξημένες καταπονήσεις. Εξαρτήματα κτιριακής αποχέτευσης από PVC-U που παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές  ΕΝ 1329 σε διαμέτρους από 32mm μέχρι 200 mm, καθώς και κυβοφρεάτια σε μεγέθη 20×20 , 30×30 , 40×40 , 55×55 cm.

POLYLIFE-VALSIRΣυστήματα αποχέτευσης πολυπροπυλενίου (με ελαστικούς δακτυλίους) του εργοστασίου PIPELIFE και του οίκου VALSIR Ιταλίας, που παράγονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με εξαιρετικές ιδιότητες εφαρμογής και στεγανοποίησης καθώς και μεγάλη αντοχή σε θερμικές και χημικές καταπονήσεις. Διατίθενται σε διαστάσεις από Φ32 έως Φ160 σε μονοστρωματική και τριστρωματική σωλήνα με εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες, μεγάλη διάρκεια ζωής και τους καθιστούν ιδανική λύση για όλες τις κτιριακές αποχετεύσεις υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

.

ΥΔΡΟΡΟΗ

Συστήματα υδρορροών και προϊόντα αποστράγγισης (κανάλια με σχάρες, σιφώνια αυλής κ.α.) σε διατομές που καλύπτουν κάθε σύγχρονη και παραδοσιακή κατασκευή, με εξαρτήματα για εύκολη-γρήγορη και αισθητικά άψογη σύνδεση και τοποθέτηση σε διάφορους χρωματισμούς για την εναρμόνηση με την αρχιτεκτονική κάθε κτιρίου.

 Σελίδες καταλόγου : ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ U-PVCΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΡΡ

 

PRESSURE PVC-U

Σωλήνες υψηλής πίεσης από PVC-U κατάλληλα για κάθε είδους υδραυλικών εγκαταστάσεων αυξημένων απαιτήσεων όπως πισίνες, ενυδρεία, καταθλιπτικοί αγωγοί ύδρευσης-άρδευσης. Διατίθενται σε αντοχές πίεσης 6, 10 και 16 ατμοσφαιρών και σε διατομές από Φ20 έως  Φ630 mm.

Εξαρτήματα δικτύων ύδρευσης με ελαστικό δακτύλιο (μανσόν, καμπύλες, ενωτικά) και εξαρτήματα δικτύων υψηλής πίεσης κολλητά με αντοχές πίεσης 16 ατμοσφαιρών.

Σελίδες καταλόγου : ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PVC ΚΟΛΛΗΤΑ – ΒΙΔΩΤΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΝΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣΑΝΤΛΙΕΣ - ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ - ΛΑΣΤΙΧΟΣΩΛΗΝΕΣΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΟΙΥ (ΒΥΤΙΑ)ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ - ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ISOPIPE

Η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ στηρίζοντας την Ελληνική παραγωγή, συνεργάζεται και διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα της εταιρίας 3i – International Innovative Industries. To ISOPIPE είναι μιας νέας γενιάς μόνωση με υψηλή απόδοση. Η ελαστομερής θερμομόνωση κλειστών κυψελών από συνθετικό καουτσούκ είναι μια εγγυημένη λύση καθώς παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλές τιμές θερμικής αγωγιμότητας ενώ αποτρέπει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων στην μονωμένη επιφάνεια. Το 2000, η μόνωση ISOPIPE βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων (European Business Association), για την άριστη ποιότητά της ενώ από το 2012 η σειρά προϊόντων ISOPIPE φέρει το σήμα CE. Διαθέτει 4 σειρές προϊόντων, 3 τύπους προστασίας, 8 διαφορετικούς τύπους προϊόντων και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ώστε να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ανάγκη.

Σελίδες καταλόγου : ΘΕΡΜΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ

ΣΤΗΡΙΞΗ

Η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ διαθέτει πλήρη γκάμα προϊόντων στήριξης όπως στηρίγματα σιδηροσωλήνων και πλαστικών σωλήνων απλά και με ελαστική επένδυση, στηρίγματα χαλκοσωλήνων μονά και διπλά (μεταλλικά και πλαστικά), στηρίγματα πυρόσβεσης τύπου ‘αχλάδι’ , διάτρητες ράγες στήριξης, ντίζες, ούπατ, βύσματα πάκτωσης και όλα εκείνα τα υλικά που είναι απαραίτητα για την σωστή στήριξη και τοποθέτηση κάθε είδους δικτύου σωληνώσεων. Προϊόντα των εταιριών OTER, WALRAVEN, FISCHER κ.α. εξασφαλίζουν αντοχή, ποιότητα και ασφάλεια στις στηρίξεις.

Σελίδες καταλόγου : ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

WILO PENTAX EBARA DP PUMPS

Αξιόπιστες λύσεις αντλιών για όλες τις χρήσεις (οικιακή, βιομηχανική, πυροσβεστικά και αντλητικά συγκροτήματα) με πλήρη γκάμα ανταλλακτικών και δυνατότητα σέρβις σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς οίκους όπως WILO, GRUNDFOS, PEDROLLO, PENTAX, EBARA, DP PUMPS, ZENIT κ.α.

PRESSURE TANKS

Πιεστικά δοχεία εγκαταστάσεων ύδρευσης του Ιταλικού οίκου ZILMET, κατασκευασμένα με χαλυβδοέλασμα με εσωτερική και εξωτερική στρώση εποξικής ρητίνης, σταθερή μεμβράνη βουτιλίου κατάλληλη για πόσιμο νερό, αντοχή σε θερμοκρασία νερού -10C έως +100C.  

Πιεστικά δοχεία εγκαταστάσεων ύδρευσης του Ιταλικού οίκου VAREM, ανταλλάξιμης μεμβράνης βουτιλίου κατάλληλη για πόσιμο νερό.

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣΣελίδες καταλόγου : ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑΑξιόπιστα και πιστοποιημένα αναλώσιμα προϊόντα είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη εγκατάσταση είτε οικιακή είτε μεγαλύτερου μεγέθους. Ονόματα όπως DIMCO, LOCTITE, FERE, WURTH, DEN BRAVEN  με πλήρη γκάμα προϊόντων όπως τεφλόν, στεγανωτικά, κόλλες-καθαριστικά PVC , κολλήσεις – καθαριστικά χαλκού, σιλικόνες, αφρούς πολυουρεθάνης, αποφρακτικά κ.α. συμπεριλαμβάνονται στην γκάμα προϊόντων που μπορεί να σας προσφέρει η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΠΟΡΣΕΛΑΝΕΣΠΡΟΪΟΝΤΑ Α.Μ.Ε.Α.

FIORE 1TEOREMA 1

Ονόματα συνώνυμα με την υψηλή ποιότητα και την μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως FIORE και TEOREMA σας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξετε το προϊόν εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες και το γούστο σας. Μπαταρίες μίξεως και απλές σε μεγάλη ποικιλία και σχέδια.

Σελίδες καταλόγου : ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πέραν των ευρέως γνωστών ειδών υγιεινής (λεκάνες, νιπτήρες, αξεσουάρ μπάνιου κλπ) η ΥΔΡΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ έχει εισάγει στην γκάμα των προϊόντων της, ειδικά τεμάχια που απευθύνονται για χρήση από άτομα ηλικιωμένα ή με εξειδικευμένες ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). Ειδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αντοχής με σκοπό να διευκολύνουν τις καθημερινές ανάγκες υγιεινής ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Ενημερωτικό φυλλάδιο : ΠΡΟΪΟΝΤΑ Α.Μ.Ε.Α. (για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας)

ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ KESSELΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙΤΕΧΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ You Tube

KESSEL

Οι λιποσυλλέκτες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση λυμάτων κουζίνας και εργαστηρίων προϊόντων εστίασης,  όπως μαγειρικά λίπη και έλαια, από την παρασκευή φαγητού ή το πλύσιμο σκευών, επιφανειών χρήσης κτλ. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων είναι η συσσώρευση των στρωμάτων λίπους μέσα στο σύστημα αποχέτευσης που οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες, όπως :

 • η αύξηση της εκπομπής οσμών
 • μειωμένη αποδοτικότητα του συστήματος αποχέτευσης
 • έμφραξη του σωλήνα
 • ενδεχόμενες πλημμύρες
 • πρόσθετες δαπάνες συντήρησης των συστημάτων αποχέτευσης (δίκτυα, αντλίες)

Η χρήση τους είναι υποχρεωτική σε :

 • Εστιατόρια (μεμονωμένα ή μέσα σε άλλες εγκαταστάσεις), Ταβέρνες, Πιτσαρίες, Snack Bar, Οινομαγειρεία, Ψητοπωλεία, Fast food, Ζαχαροπλαστεία.
 • Ιχθυοπωλεία, Κρεοπωλεία, Εργαστήρια παρασκευής φαγητού (Catering – Super market), ζύμης, γαλακτοκομικών προϊόντων, συσκευασμένων προϊόντων εστίασης .

Οι επιχειρήσεις του άρθρου 11 (παρασκευής και συσκευασίας) και του άρθρου 14 (μαζικής εστίασης) σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (Υγειονομική Διάταξη 96967/2012) οφείλουν να διαχωρίζουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια προτού εισέλθουν στο δίκτυο αποχέτευσης και να τα συλλέγουν προς αξιοποίηση ή διάθεση. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να εγκαθιστούν και να λειτουργούν κατάλληλους λιποσυλλέκτες ώστε όσα λίπη και έλαια δεν είναι δυνατόν να διαχωριστούν στη πηγή τους να παγιδεύονται σε αυτούς. Επιπρόσθετα, πρέπει να τηρούν αρχείο με τις συμβάσεις τους με τις εγκεκριμένες επιχειρήσεις για την αποκομιδή των λιπών και ελαίων καθώς και τα σχετικά παραστατικά τα οποία θα είναι ευχερώς διαθέσιμα σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.

Φυλλάδιο λιποσυλλεκτών KESSEL

Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα.

Βίντεο 1Βίντεο 2

KESSEL You Tube videos